Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Erdek, Güney Marmara'nın en gözde iskelesi…

Erdek, Güney Marmara

Erdek Feribot İskelesi, Güney Marmara Bölgesinden Tekirdağ'a gidecek araç sürücüleri için öncelikli yol güzergahı olmayı sürdürüyor.

Erdek Feribot İskelesi, Güney Marmara Bölgesinden Tekirdağ'a gidecek araç sürücüleri için öncelikli yol güzergahı olmayı sürdürüyor.
Erdek Feribot İskelesi, Paşaliman, Avşa ve Marmara Adaları ile Tekirdağ İline ulaşımı sağlayan iskele olma özelliği ile Güney Marmara Bölgesinde tercih edilen öncelikli iskelesi olma özelliğini her geçen gün arttırıyor.
Hizmete girdiği 15 yıldan bu yana Erdek'ten, adalar ile Tekirdağ Limanına ulaşımda kolaylık sağlayan Erdek Feribot İskelesine giren araç ve yolcu sayısı her geçen yıl giderek yükseliyor.
GESTAŞ'ın yanı sıra özel gemi sahiplerinin kurduğu kooperatife bağlı gemilerle, Erdek-Adalar ile Erdek-Tekirdağ arasında devam eden deniz taşımacılığına ilgi gün geçtikçe artarken, yolcuların ve araçların ilçe merkezi ile Adalar ve Tekirdağ iskelesi arasındaki ulaşımının sağlanması amacıyla yaz aylarında gemi sefer sayısında ek sefer sayıları arttırılıyor. 
2013'te 131 bin 500 araç iskeleye giriş yaptı
Erdek Belediyesi'nden elde edilen bilgiye göre, 1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında deniz taşımacılığı ile Tekirdağ, Avşa Adası, Marmara Adası ve Paşaliman Adasına gitmek için Erdek Feribot İskelesine giriş yapan araç sayısının 131 bin 500 olduğu öğrenildi.
Giriş yapan araç sürücüleri ile yolculardan 780 bin lira civarında gelir elde ettiği kaydedildi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı